Новини
Сатанівська селищна

У парк хижаків у Сатанові переїхали жити 5 ведмедів з Хмельницького

Велике переселення, якого так довго чекали, нарешті сталося. Двоє дорослих ведмедів та троє їхніх дитинчат виїхали із затісних для них вольєрів та переїхали жити у парк хижаків Арден, що розташований на 32 гектарах площі національного природного парку “Подільські Товтри”. Вже колишній власник п’ятірки клишоногих Сергій Пальохін пообіцяв навідуватися до своїх підопічних та спостерігати за тим, як вони обживаються на новому місці.

Двох дорослих карпатських бурих ведмедів Дашу та Пашу, а також їхнє потомство – Юлю, Степашу та Машу учора востаннє погодували у Хмельницькому зоокуточку для диких тварин.

Великі ведмеді у зоокуточку з’явилися два роки тому. До цього вони працювали у цирку, але потім від них відмовилися. З першого дня, щойно вони потрапили до нас, ми добивалися, щоб їх передали в кращі умови, але всі відмовлялися, – розповів перед від’їздом своїх підопічних Сергій Пальохін.

Переселили ведмедів через те, що у вольєрах хмельницького зоокуточка для них замало місця. Нагадаємо, навесні його власник Сергій Пальохін вдався до акції протесту, привівши у приміщення Державної екологічної інспекції козу та лелеку після того, як його оштрафували за неналежне утримання тварин, зокрема, бурих ведмедів.

Тож представники парку хижаків зі спеціальними боксами приїхали, аби забрати звірів у більш комфортне місце проживання. На те, аби перевести тварин зі звичних вольєрів у клітки для перевезення, знадобилося кілька годин.

По прибуттю на місце ведмедів помістять у карантинні вольєри, розмір яких – близько гектара. Надалі тварини мешкатимуть в умовах, максимально подібних до реалій проживання диких звірів. Спершу їх годуватимуть переважно травою, овочами та фруктами, далі до раціону включать м’ясо.

Маленькі, 8-місячні, ведмедики, як і раніше, будуть разом. Разом будуть і їхні батьки, 10-річний самець та 6-річна самиця. А потім ми будемо їх адаптувати до життя з іншими тваринами їхньої вікової категорії, які мешкають у парку, – розповів голова громадської спілки «Нове життя» Сергій Романчук.

Наразі в парку хижаків Арден мешкає 24 ведмеді. Крім цього, там є 12 вовків (серед них двоє, яких також забрали з хмельницького зоокуточка), з яких сформували дві зграї, та інші дикі тварини, яких забрали від людей, що експлуатували хижаків та утримували їх у жахливих умовах.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook