Новини
Суспільство

Підозрювану у хабарництві керівницю обласної Служби у справах дітей суд повернув на посаду

Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду прокурору відмовлено у клопотанні про продовження терміну відсторонення від посади очільниці Служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, чиновницю обласної Служби у справах дітей підозрюють в отриманні хабаря в сумі п’ять тисяч доларів, які вона нібито вимагала за вплив на керівництво міської Служби у прийнятті позитивного рішення щодо житлових умов громадян, які мали намір всиновити дитину.

Ніну Магур відсторонили від займаної посади в середині липня. Згодом наведені у клопотанні прокурора про продовження запобіжного заходу доводи суд визнав формальними та не обгрунтованими. Перелік осіб, яких суд має допитати як свідків, прокуратура також не надала, хоч у клопотанні йшлося про те, що керівниця Служби у справах дітей може чинити тиск на її працівників, повернувшись на роботу. При цьому на підозрювану покладено обов’язок, який перешкоджає їй спілкуватися з потенційними свідками.

Крім того, відсторонення від посади обмежує право очільниці Служби у справах дітей на працю та не дає можливості заробляти на життя.

Суд своїм рішенням також полегшив міру запобіжного заходу, замінивши цілодобовий домашній арешт на нічний, який забороняє залишати помешкання в період з 23.00 до 7.00.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook