Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС завершила роботу місія технічної підтримки

Під час роботи місії технічної підтримки ВАО АЕС за напрямком «Контроль оперативним персоналом основних параметрів і стану обладнання та енергоблока в цілому» на Хмельницькій АЕС вивчали та аналізувалися також питання оперативного аналізу у випадку відхилення параметрів від нормальних експлуатаційних значень, ухвалення консервативних і своєчасних рішень. Основне завдання місії – проведення незалежного оцінювання діяльності АЕС за відповідним напрямком з метою вдосконалення експлуатації енергоблоків ХАЕС.

У роботі місії взяли участь представники вітчизняних АЕС, чеської атомної електростанції Темелін, а також експерти ВАО АЕС-МЦ.

У рамках місії технічної підтримки здійснювалися спостереження за роботою персоналу на блочному щиті управління (БЩУ) та повномасштабному тренажері БЩУ, проводились опитування та інтерв’ю з оперативним та адміністративно-технічним персоналом. На основі зазначених фактів та результатів проведених опитувань оцінювалась ефективність роботи станції за відповідним напрямком діяльності. За результатами місії технічної підтримки, експертами були запропоновані рекомендації та пропозиції для їх розгляду і реалізації на АЕС. Експерти ВАО також ознайомили фахівців Хмельницької АЕС  з прикладами кращої світової практики при експлуатації подібних енергоблоків.

Під час роботи місії експерти високо оцінили організацію та рівень експлуатації енергоблоків Хмельницької АЕС. Зокрема, було відзначено низку позитивних практик, які будуть рекомендовані для впровадження на інших АЕС.

Використання сучасного міжнародного досвіду із залученням експертів ВАО та фахівців інших атомних станцій є одним з інструментів забезпечення безпечної експлуатації енергоблоків Хмельницької АЕС.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook