Новини
Політика

Сесія Хмельницької облради не схвалила кандидатуру нового керівника комунального підприємства

За призначення Анатолія Побережного новим директором комунального неприбуткового підприємства «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» проголосували лише 14 обласних обранців з 59. Це вже не перша спроба колишнього першого заступника голови департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА посісти керівну посаду, яка закінчила безрезультатно.

Нагадаємо, сьогодні у Хмельницькому відбувається 6 сесія обласної ради, на порядку денному якої близько 60 питань, серед яких – зміни до обласного бюджету на 2021 рік. Також планується, що вперше буде представлено на розгляд депутатів прогноз обласного бюджету на 2022-2024 роки.

Розглянули під час пленарного засідання депутати також кадрові питання. Зокрема, про призначення Анатолія Побережного на посаду директора КНП «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» за результатами проведеного 10 вересня конкурсу, на якому кандидат здобув перемогу. Тоді за нього проголосували 5 з 9 членів комісії. Крім Анатолія Побережного на конкурс подавалося ще дві кандидатки – Світлана Коржан та Неоніла Процак, проте в останньої не виявилося необхідної спеціалізації з організації та управління охороною здоров’я.

Раніше Анатолій Побережний боровся за посаду очільника Хмельницької міської дитячої лікарні, проте програв її попередній керівниці – Наталії Зимак-Закутній. А перед цим – брав участь у конкурсі на посаду директора обласного департаменту охорони здоров’я. Проте тодішній голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет призначив на цю посаду Олександра Худенка.

На сьогоднішній сесії депутати мали затвердити кандидатуру Анатолія Побережного як керівника комунального неприбуткового підприємства «Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики», проте “за” проголосували тільки 14 депутатів, 12 утримались, 33 – не голосували.

Як повідомив у коментарі виданню НГП Анатолій Побережний, він буде оскаржувати рішення сесії в суді, оскільки депутати не надали вмотивованої відмови у непризначенні його як переможця конкурсу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook