Новини
Інфраструктура

Ще один МАФ на пішохідній зоні будують у Хмельницькому

Початок будівництва малої архітектурної форми зафіксували хмельничани у мікрорайоні Озерна. Хмельницький міський голова появу чергового МАФу у місті, де на їх спорудження діє заборона, пояснив та певним чином аргументував. Щоправда, не всіх хмельничан такі пояснення задовольнили.

Світлини фундаменту, який з’явився на доріжці, ймовірно, призначеній для пересування пішоходів, поширили днями на сторінці Департаменту інфраструктури у Фейсбук.

І знову ж, кінцева Озерна – будівництво, очевидно, МАФу на тротуарі, – прокоментував фото їх автор.

У Департаменті інфраструктури автору допису порадили звернутися в управління архітектури, зазначивши, що “департамент не погоджує встановлення МАФ”. Словесна перепалка між хмельничанами та департаментом…

…зрештою закінчилася роз’ясненням, хто контролює це будівництво і що там має бути в результаті:

Інформація для усіх, хто вболіває за долю тротуару: роботи проводять під контролем Управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради, на даній території буде встановлено МАФ з кімнатою для відпочинку водіїв, також згідно з проєктом облаштують і зону навколо, влаштують нове покриття і тротуар.

І навіть показали, як виглядає у проєкті майбутній МАФ.

Судячи з фото, пішохідна зона біля МАФу передбачена, та й ділянка території виглядає набагато привабливіше, ніж є зараз. Щоправда, у коментарі департаменту жодного слова не сказано про те, буде чи ні в новому МАФі комерційна складова. Натомість ця інформація є в коментарі міського голови Олександра Симчишина під іншим дописом:

Ми демонтували всі МАФи з центру міста, залишивши тільки пресу і книги. Жодного нового МАФу ми не поставили, по місту демонтували більше сотні. В нових місцях заявляються тільки перенесені МАФи з інших частин, в тому числі з центру, ті, які мають всі документи і є в Схемі 2012 року. Ще дозволи даємо на зупинки (комерція + зупинка за рахунок підприємця). На кінцевій Озерній, наприклад, з комерцією буде пункт для водіїв, щоб вони не ходили в туалет під сусідній будинок. 

Проте і пояснення міського голови не всіх хмельничан задовольнили.

Всі мафи демонтували????!!!! Жодного не поставили????!!!! А хрінь з морозивом на стоянці біля укрзолото – це що, гриб???! Виріс сам???Зупинка по львівському шоссе – щойно проїжджав – херячать МАФ!!!! Не зупинку, МАФ!!!! ОТ ПРЯМО ЗАРАЗ!!! Це я так, не напрягаючись пригадав. Ну що за дічь… жодного не встановили… – емоційно відреагував на коментар мера хмельничанин.

Що ж до будівництва нового МАФу на Озерній, то хмельничани все ж таки хотіли би, аби “для початку зробили обхід, щоб люди могли спокійно йти по тротуару, мами з візочками могли спокійно проїхати, а далі будувати”.

А дехто навіть після таких пояснень сумнівається:

Кімната відпочинку для тролейбусників-дальнобійників посеред тротуару. Щось тут нечисто.

Тож хмельничанам залишається чекати завершення будівництва, аби дізнатися, наскільки обіцяне буде відповідати готовому.

Нагадаємо, масштабне будівництво МАФу біля зупинки громадського транспорту, яке “відкусило” чималий шмат пішохідної зони, днями виявили хмельничани на Старокостянтинівському шосе.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook