Новини
Дозвілля

У Хмельницькому відкрився парк динозаврів

Поки одні хмельничани у центрі святкують день міста, інші подалися на його околицю, аби першими побачити фігури давніх рептилій, розміщених у мобільному динопарку, розташованому на території міського дендропарку.

Задовго до відкриття парк динозаврів, який прибув у Хмельницький з морського узбережжя, став приводом для обговорень, незадоволень та радощів – кожен з містян обрав свою емоцію. Нагадаємо, хмельничан лякали тим, що через динопарк став для відпочинку недоступним дендропарк, в якому він розташований, а в міського голови вимагали пояснень:

Прокоментуйте встановлення платного парку з динозаврами у Дендропарку. Огородження як у в’язниці: щити висотою по 2,5 м. Огороджується єдина зелена галявина. Я голосував за вас як мера та вашу політ силу та не сподівався на такі ганебні рішення. Ви фактично крадете зону відпочинку у мешканців міста.

У відповіді на цей коментар міський голова зазначив, що динопарк прибув у місто на його запрошення.

Працюватиме 2 місяці, далі демонтується і поїде в інші міста, а їх чекають із великими задоволенням. Так само як «Динопарк» у нас щороку в парку Чекмана працюють Зоопарки, в парку Молодіжному працюють Лунапарки. Впевнений, що десятки тисячі відвідувачів-дітлахів отримують від Динопарку велике задоволення! – прокоментував Олександр Симчишин.

А щодо нібито вкраденої зони відпочинку зазначив:

Площа Дендропарку 36 га, «Динопарк» на 2 місяці займе площу орієнтовно 0,2 га. Гуляйте на здоров’я!

Як і планувалося, парк динозаврів відкрили до дня міста, і сьогодні, 25 вересня, він вже прийняв перших відвідувачів. Не обійшлося без черги перед входом, яка, щоправда, навряд чи зможе конкурувати з чергою у McDonald’s.

На території динопарку, за словами його власників, розташовано близько двох десятків велетенських фігур рептилій, які гарчать, дихають, кліпають, рухаються і катають усіх охочих на спинах.

Вартість квитків для дорослих (від 12 років) – 120 грн, для дітей від 3 до 12 років – 100 грн. Дітям до 3 років вхід безкоштовний.

Також для відвідувачів діє система пільг. Безкоштовно парк можуть відвідати: діти-сироти, діти з інвалідністю та особи, які їх супроводжують, учасники АТО, діти загиблих учасників АТО, діти-іменинники. Для багатодітних сімей знижка на дитячі квитки – 50%. Також передбачені знижки для групових екскурсій.

Пільги діють лише за наявності підтверджуючих документів, – попередили у динопарку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook