Новини
Події

У Хмельницькому вручили Приз Європи та чек на 20 тисяч євро

Найвищу відзнаку Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Хмельницькому міському голові вручили вчора, 24 вересня, у перший день святкування дня міста. Разом з Призом Європи місто отримало грошову винагороду у сумі 20 тисяч євро.

Церемонія вручення нагороди, яка стала останньою в серії відзнак ПАРЄ, відбулася вчора, 24 вересня, біля кінотеатру ім. Т. Шевченка. За те, щоб тримати почесну відзнаку, Хмельницький (єдиний з України) змагався з трьома європейськими містами.

За словами міського голови Олександра Симчишина, отримана нагорода – це “своєрідний знак високої якості, який демонструє, що ми рухаємося у правильному напрямку”.

Вручив європейську відзнаку очільнику Хмельницької громади депутат сейму Литви, представник литовського парламенту в Страсбурзі Кястутіс Масюліс.

На додачу до європейської відзнаки місто отримало також чек на 20 тисяч євро. Ці кошти місто може використати на підтримку молодіжної політики, зокрема, на стажування молоді громади у Страсбурзі.

Побачити, як виглядає почесна та довгоочікувана нагорода може будь-хто з хмельничан. Для цього достатньо прийти на майданчик біля кінотеатру ім. Т. Шевченка та просканувати QR-код на вмонтованій днями у тротуар табличці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook