Новини
Нетішинська міська

На Хмельницькій АЕС перевірили ядерну та радіаційну безпеку

Ядерна та радіаційна безпека на Хмельницькій АЕС відповідає встановленим вимогам – такий висновок зроблено комісією Держатомрегулювання за результатами проведеної інспекційної перевірки.

Протягом чотирьох днів на Хмельницькій АЕС тривала планова інспекційна перевірка щодо дотримання вимог законодавства, норм та правил з ядерної та радіаційної безпеки, а також умов діючих ліцензій. Перевірку здійснювала комісія Державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки України (ДІЯРУ) за участі експертів Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Підсумовуючи результати перевірки, голова комісії, директор Департаменту з питань безпеки ядерних установок – заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Борис Столярчук відзначив високий рівень організації, всебічне сприяння роботі інспекторів та підписав відповідний Акт, у якому, зокрема, зазначено:

«Результати проведеної інспекційної перевірки дозволяють зробити висновок про відповідність перевіреної діяльності ВП ХАЕС вимогам ядерної та радіаційної безпеки. Організація експлуатації та перевірена документація відповідають вимогам нормативно-правових актів у сфері використання ядерної енергії. Виробнича документація розробляється на основі нормативних і проєктних документів».

«Рекомендації й зауваження, які надані комісією, сприятимуть підвищенню ядерної та радіаційної безпеки на Хмельницькій АЕС», – резюмував керівник інспекції.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра подякував інспекторам і колективу енергопідприємства за здійснену роботу запевнивши, що кожен із зазначених напрямків для покращення буде відпрацьовано та розроблено відповідні заходи, про які звітуватимуть в ДІЯРУ.

За інформацією ІЦ ВП ХАЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook