Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС обговорили будівництво комплексу з переробки радіоактивних відходів

У нараді, яка відбулася сьогодні, 29 вересня, взяли участь замовник проєкту ВП «Атомпроектінжиніринг», генеральний підрядник ТОВ «Атоммонтажсервіс», фахівців атомної станції.

На нараді розглянули питання щодо стану робіт з будівництва комплексу з переробки радіоактивних відходів (КПРВ), комплектації основного та допоміжного обладнання.

За словами т. в. о. заступника генерального директора з капітального будівництва ВП ХАЕС Юрія Черненка, зараз триває етап спорудження бетонного фундаменту, наразі, здійснюється його армування.

Розглядалися під час робочої наради також питання щодо своєчасного надання проєктної документації. Зокрема, йдеться і про авторський нагляд, який дозволить оперативно розв’язувати питання проєктування вже під час безпосереднього виконання робіт.

Будівництво і введення в експлуатацію КПРВ дозволить забезпечити переробку і доведення радіоактивних відходів (РАВ) до стану, придатного для тривалого зберігання відходів та відправку для захоронення на спеціалізованих підприємствах поводження з РАВ. Початок дослідної експлуатації КПРВ заплановано на 2023 рік.

За інформацією ІЦ ВП ХАЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook