Новини
Спорт

У Хмельницькому планують збудувати новий сучасний спортивний комплекс

На базі спортивного ліцею, який уже місяць працює у Хмельницькому в приміщенні колишньої санаторної школи, планують збудувати сучасний іноваційний комплекс, в якому готуватимуть майбутніх чемпіонів. Принаймні, такі амбітні плани має Хмельницький міський голова.

Про них очільник громади написав на своїй сторінках у соцмережах. Наразі спортивний ліцей працює у шістьох напрямках: футбол, гандбол, футзал, бокс, вільна боротьба, дзюдо. Навчається тут 201 учень-спортсмен: 101 з Хмельницького, 100 з області та інших регіонів, працюють близько двох десятків тренерів. Серед них є заслужені майстри спорту, майстри та кандидати в майстри спорту, тренери з ліцензіями УЕФА тощо.

В майбутньому у ліцеї планують впроваджувати й інші види спорту. Проте, як зазначив Олександр Симчишин, просто створити ліцей – мало.

Ми хочемо готувати там справжніх чемпіонів. Тому мусимо створити відповідну тренувальну базу. Це має бути сучасний інноваційний комплекс з каркасним футбольним залом, полями та майданчиками для усіх інших видів спорту, тренажерною зоною, місцями для глядачів, – написав міський голова.

Для занять спортом у залі планують відремонтувати приміщення та придбати спортивний інвентар.

Як виглядатиме майбутній комплекс, можна побачити на фото.

Об’єкт масштабний, сподіваємося на державне співфінансування. Поруч із базою ліцею на території ЗОШ 12 вже зараз будуємо спортивний комплекс,зазначив Олександр Симчишин.

Нагадаємо, у Хмельницькому досі триває будівництво Палацу спорту, яке розпочалося ще на початку 2019 року і, за планами, мало завершитися наприкінці спочатку минулого, а потім – поточного року. Проте через проблеми з фінансуванням будівництво все ще не вийшло на фінішу пряму. Наразі на об’єкті продовжують монтаж вентиляції, виконують внутрішні оздоблювальні роботи, впорядковують прилеглу територію.

За словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, протягом серпня підрядник освоїв взяті з міського бюджету 17 мільйонів та 95 мільйонів державної субвенції. Проте цих коштів все одно недостатньо, щоб завершити будівництво Палацу спорту до кінця цього року. Тож його не вдасться ввести в експлуатацію, зазначив посадовець.

У владі сподіваються на додаткове фінансування з бюджету. Якщо ж його не буде, то здаватимуть цей об’єкт наступного року.

Зважаючи на те, з якими складнощами вдається отримувати кошти на будівництво Палацу спорту, чи виділять з державного бюджету кошти на ще один об’єкт спортивної інфраструктури у Хмельницькому, дізнаємося з часом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook