Новини
Бізнес

Борги комунальникам області зросли в півтора раза

Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам різних галузей Хмельниччини за серпень зменшилася на 2,5 мільйона гривень і становила 20,6 мільйона на 1 вересня. Якщо порівняти існуючий борг з показниками початку року, то зростання становить 2,6 раза.

Вже звично лідером є Кам’янець-Подільський район, на який припадає левова частина заборгованості: 15,35 мільйона гривень (зазначимо, що за останній місяць вона скоротилася на 12,2%). У Хмельницькому районі завинили працівникам 4,15 мільйона (борг зріс на 13,9%). У Шепетівському районі заборгованість зменшилася майже вдвічі – до 1,08 мільйона. В Кам’янець-Подільському районі не виплатили три чверті загального боргу, в Хмельницькому – 20,2%, в Шепетівському районі – 5,3%.

Найбільша заборгованість накопичена в промисловості: не сплатили робітникам 14,9 мільйона гривень (72,5% від загальної суми). Причому загальний борг виробничників скоротився на одну десяту. Між тим, добувна підгалузь «підвела»: борг зріс до 8,5 мільйона гривень, а сумарне зниження у промисловості відбулося коштом переробників. На 1 вересня у переробній промисловості завинили робітникам 5,2 мільйона гривень, що на 29,5% менше, ніж місяць тому.

Окрім добувної галузі, показники промисловості «псували» сфера водопостачання, каналізації та поводження з відходами, де борги зросли на 47,3% до 812,8 тисячі гривень. Сфера постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря також працювала, нарощуючи зарплатну заборгованість: до 387,2 тисячі гривень, зростання на 48,5%.

Найкраще борги виплачували в царині охорони здоров’я та надання соціальної допомоги: на початок осені вони зменшилися на 41,5% до 1,24 мільйона, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook