Новини
Суспільство

У дитсадках Хмельницької громади змінили систему харчування

Замість чотирьох разів дітей у дошкільних навчальних закладах обласного центру тепер годують тричі. Вечерю дають раніше, проте вона тепер ситніша, ніж була. Такий підхід до зміни режиму харчування дозволяє, зокрема, уникнути зайвих відходів та економить бюджетні кошти.

За словами директорки Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Надії Балабуст, у прийнятому положенні про заклад дошкільної освіти чітко регламентується кратність харчування.

Якщо у закладі дитина перебуває до 12 годин, а власне усі заклади громади у нас так працюють, там повинно бути організоване триразове харчування, – пояснила очільниця департаменту.

Калорійність страв при цьому не зменшилася. А зміщення часу вечері, за словами Надії Балабуст, сприятиме зменшенню кількості відходів.

Досить часто батьки забирають дітей до вечері, і та їжа, яка була приготована на вечерю, йшла у відходи. Таким чином ми й кошти міського бюджету зекономимо, і діти будуть отримувати все те, що вони повинні отримати, – пояснила очільниця департаменту.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Читайте також: У школах Хмельницької громади в меню додадуть нові страви

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook