Новини
Суспільство

Учням хмельницького НВО №1 дозволили повернутися за парти

На два тижні пізніше, ніж було заплановано, учні навчально-виховного об’єднання, де у перші дні вересня зафіксували факт масового отруєння, нарешті повернуться до очної форми навчання. До цього всі школярі вчилися віддалено, в очікуванні, поки на харчоблоці підтвердять відсутність бактерій золотистого стафілокока, який назвали причиною захворювання дітей.

Попередньо очне навчання в НВО №1 мало відновитися сьогодні, 6 жовтня. До цього школярі мали сісти за парти 22 вересня. Проте, оскільки лабораторні дослідження у контрольних змивах після дезінфекції знову виявили патогенну флору на обладнанні харчоблоку, Держпродспоживслужба не дозволила відновити роботу школи. Чергове ж дослідження нарешті показало відсутність бактерій на обладнанні харчоблоку та в приміщенні закладу.

За словами заступниці директора департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Ольги Кшановської, школа може працювати лише за умови, що в ній працює і харчоблок. А він запрацює тоді, коли постачальники почнуть завозити продукти. Для цього ж потрібно отримати офіційні результати обласного центру контролю та профілактики хвороб і ГУ Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, батьки учнів молодших класів НВО №1 звернулися до лікарів по допомогу 7 вересня. Тоді симптоми отруєння виявили у чотирьох молодшокласників. Дітей довелося госпіталізувати в інфекційну лікарню. Всього школярів з симптомами було 92, з них стаціонарно лікувалися півтора десятка. також захворіла матір одного з учнів.

Причиною захворювання дітей у навчально-виховному комплексі назвали золотистий стафілокок, який виявили у чотирьох працівників харчоблоку.

Розбиратися із ситуацією, яка сталася у навчальному закладі, приїздив міністр освіти України Сергій Шкарлет особисто. З очільником міністерства до обласного центру приїхала і тимчасова міжвідомча комісія, члени якої зустрілися з батьками школярів.

За фактом масового отруєння дітей в НВО №1 відкрите кримінальне провадження.

Наприкінці вересня у навчальному закладі оголосили про пошук нових працівників – кухаря та медсестри з дієтичного харчування – на заміну тим, які звільнилися після інциденту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook