Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому завершують утеплювати багатоквартирний будинок

До кінця листопада утеплення будинку на вулиці Франка, 55 планують повністю завершити. Торік у підвалі багатоповерхівки, яка бере участь у програми “Енергодім”, встановили індивідуальний тепловий пункт. Утеплення фасаду – черговий крок в реалізації проєкту.

П’ять під’їздів будинку на Франка вже мають нові зовнішні стіни, попереду – ще два. Гарантія від фірми-підрядника – мінімум 10 років. Мешканці будинку кажуть: переваги утеплення сподіваються відчути взимку.

В будинку, якому понад 30 років, повністю замінюють вікна в місцях загального користування. Раніше, кажуть, дірки у них затуляли і фанерою, і целофаном, а то й не закривали зовсім.

Уявіть собі, що творилося у під’їзді. А зараз поставили герметичні енергозберігаючі вікна, замінили двері. Якщо під’їзд теплий, то й у квартирах буде тепло, – переконаний голова ОСББ Сергій Горбань.

Торік у будинку, мешканці якого створили ОСББ, встановили індивідуальний тепловий пункт. Ця багатоповерхівка – учасниця програми “Енергодім”. Мешканці сплачують 20% від загальної вартості її термомодернізації. 10% фінансує міська рада, 70% – Фонд енергоефективності.

За 5 років різними програмами енергоефективності скористалися мешканці понад 100 багатоповерхівок Хмельницького.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook