Новини
Духовність

У Хмельницькій громаді освятили дві каплиці Покрови Пресвятої Богородиці

Напередодні Дня захисників та захисниць у Хмельницькому та неподалік нього відкрили та освятили релігійні споруди. В обох випадках у будівництві допомагали благодійники та меценати.

На території військової частини 3053 національної гвардії України, що дислокується у Хмельницькому, під час урочистостей з нагоди Дня захисників та захисниць України, відкрили та освятили каплицю, яку будували, починаючи з 2017 року за сприяння благодійників, органів місцевої влади та духовенства.

Дату відкриття каплиці – напередодні релігійного свята – обрали не випадково, адже зведена вона на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Освятив каплицю єпископ Хмельницький та Кам’янець-Подільський Павло разом з капеланом військової частини отцем Володимиром Марущаком.

Це буде місце, де ми можемо розділяти свої радощі та турботи і просити в Бога допомоги, – зазначив після освячення єпископ.

Двері храму для службовців завжди будуть відчиненими, а щонеділі релігійну службу проводитиме військовий капелан. Першою молитвою в щойно освяченому храмі символічно стала молитва за військових.  

Відео: Перший Подільський

Відкрили та освятили ще одну каплицю Покрови Пресвятої Богородиці і в Олешинському старостаті – у сквері, що має ім’я комбата 8 батальйону «Арата» Андрія Гергета та загиблих воїнів у російсько-українській війні. Розташовується вона на в’їзді у село Олешин.

Ініціатором ідеї стала староста Валентина Базилюк. Територію облаштували досить швидко – буквально за місяць. Коштами допомагали громада, меценати, благодійники. 

На подію зі Львова приїхали дружина та мати покійного комбата. На фронті Андрій Гергет пробув майже 7 років. Чоловіка не стало влітку 2020-го.

Усього у сквері, в якому збудували каплицю, висадили три десятки троянд та понад дві сотні зелених кущів та дерев – горобину, калину, ялівець та бузок. Скульптуру Божої Матері виготовили та доставили з Тернополя.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook