Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельниччини боргують за газ постачальнику 405 мільйонів

Річні контракти з фіксованою ціною захищають побутових клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», від здорожчання блакитного палива під час холодів. Однак, аби в оселях було тепло й комфортно без надвитрат, за газ потрібно вчасно розраховуватися.

Наразі борги населення перед компанією складають 405 мільйонів гривень. Найбільші суми за енергоресурс винні жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова. Дехто з них «забув» сплатити понад 30 тисяч гривень.

Наявна ситуація із заборгованістю загрожує стабільному газопостачанню під час опалювального сезону, що вже розпочався.

Аби ціна кубометра для населення не перевищила 7,99 грн до травня наступного року, ми уклали контракт на закупівлю необхідних обсягів енергоресурсу з НАК «Нафтогаз України». Угода передбачає конкретні умови й терміни оплати, а також відповідальність нашої компанії за їх невиконання. Тому для безперебійного постачання газу до домівок споживачів, вони мають розраховуватися за надані послуги щомісяця до 25 числа, – зауважує директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

За його словами, нині майже тисяча злісних неплатників з числа клієнтів компанїї взагалі ігнорує діалог з газовиками щодо погашення боргів. Разом вони винні понад 5 мільйонів гривень. Після попереджень про відключення блакитного палива, дві сотні з них сплатили належні суми. Утім, 150 несумлінних споживачів вже залишилися без газу через невиконання власних фінансових зобов’язань.

Варто зауважити, що у «Хмельницькгаз Збуті» як соціально відповідальній компанії завжди йдуть назустріч вразливим категоріям населення. Зокрема, можливість реструктуризації боргів допомагає розрахуватися з боргами не одним платежем, а рівними частинами протягом визначеного договором часу.

Нагадаємо, нещодавно Президент підписав Закон України №1657, за яким відключати боржників за комірне заборонено лише під час дії карантинних обмежень “червоного” рівня і протягом 30 днів після їх скасування.

Довідково: За рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані для списання належних сум.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook