Новини
Кримінал

Мешканця Хмельниччини засудили до найвищої міри покарання

За жорстоке сплановане вбивство двох осіб мешканця села Кам’янець-Подільського району засудили до довічного ув’язнення. Це найвища міра покарання в Україні, що прийшла на заміну смертній карі і призначається лише у виняткових випадках.

Злочин був скоєний восени 2019 року. Обвинувачений, що мав неприязні стосунки з батьками дружини, прийшов у їхнє помешкання зі зброєю (мисливською рушницею) та почав стріляти, не зважаючи на те, що поруч були його жінка та двоє доньок. Вистрелив спочатку у тещу, потім у тестя. Молодшу доньку, яка намагалася собою закрити дідуся, при цьому поранив.

Поліцію викликала старша донька обвинуваченого. Зброю у чоловіка відібрала та викинула його дружина. Після скоєного злочину чоловік сів в автомобіль та підпалив його. Пожежу загасили сусіди.

У суді обвинувачений провину повністю визнав, проте мотиви свого вчинку пояснити відмовився. Крім того, не розкаявся та не вибачився перед потерпілими. За висновком колегії суддів, у діях чоловіка був прямий умисел, спрямований на позбавлення життя двох осіб на ґрунті неприязних стосунків. Врахував суд під час винесення вироку і той факт, що обвинувачений зловживав алкоголем, чинив насильство щодо дружини та дітей, що, після скоєного вбивства, підтверджує його підвищену суспільну небезпечність. Тож вчинений ним злочин потребував найжорсткішої реакції, про яку у суді, зокрема, просили й потерпілі.

Задовольнив суд також цивільний позов потерпілих та присудив стягнути з обвинуваченого на їхню користь мільйон гривень моральної шкоди.

Справу розглядав Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області. Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції.

За інформацією пресслужби Кам’янець-Подільського районного суду

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook