Новини
Надзвичайні події

Близько 700 осіб шукали у лісі на Хмельниччині хлопчика, який загубився

Поліцейські, рятувальники, військові та небайдужі громадяни всю ніч розшукували 10-річного Миколу, що заблукав у лісі. Наступного ранку хлопчика знайшла небайдужа бабуся за десяток кілометрів від місця зникнення.

Вчора, 23 жовтня, близько 18:00 години до Шепетівського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що в лісі біля села Конотоп зник 10-річний хлопчик. Про його зникнення повідомили батьки, мешканці с. Михайлючка Шепетівського району, які спочатку намагалися самостійно розшукати сина, проте пошуки були марними. Тоді вони звернулись за допомогою до поліції.

Поліцейські Шепетівського та сусідніх районів, працівники ювенальної превенції, кінологічної служби, апарату Головного управління Хмельницької області, а також військовослужбовці Національної Гвардії України і рятувальники були підняті по тривозі. Допомагали з пошуками і односельці хлопчика. Загалом близько 700 чоловік обстежували лісові хащі, стежки та прилеглу до лісу територію. Пошуки тривали всю ніч, однак роботи ускладнював дощ та темна пора доби.

Наступного дня зранку на зниклу дитину натрапила жителька с. Мальованка. Близько 07:00 години вона помітила біля свого помешкання незнайомого хлопчика. Небайдужа пенсіонерка запросила знесиленого хлопчика до себе, нагодувала та обігріла. З’ясувалось, що це той самий Миколка, якого шукали усю ніч. Тоді жінка викликала поліцію.

Як з’ясувалось, хлопчик заблукав у лісі під час збору ягід. Він розгубився, тому що не зміг розшукати батьків. Вибрав стежину у лісі і слідував нею декілька годин, аж поки не натрапив на село. Микола дістався найближчої хати. На жаль, вона виявилась порожньою, тому він просто ліг посеред мерзлої трави та заснув. На ранок рушив далі на пошук допомоги. На щастя, дитині таки пощастило зустріти небайдужу жінку.

Наразі поліцейські повернули втомленого, але щасливого Миколу мамі. Після огляду медиків він повертається додому.

Шановні батьки, звертаємось до вас із попередженням: не залучайте дітей в темну пору доби до збору ягід та грибів. А якщо вам доводиться відправлятися у лісові масиви з дітьми — пильно стежте за їх безпекою, – наголошують у поліції.

Поліція Хмельниччини висловлює вдячність колегам з сусідніх районів, рятувальникам, військовослужбовцям Національної Гвардії України, працівникам лісництва та усім небайдужим громадянам, які допомагали у пошуках дитини.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook