Новини
Офіційно

Бюджети Хмельниччини отримали понад 120 мільйонів гривень податку з акцизу

За січень-вересень 2021 року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали понад 120 мільйонів гривень, що дало можливість забезпечити темпи росту платежів до відповідного періоду минулого року на рівні 115 відсотків, що в абсолютній сумі становить 16 мільйонів гривень.

Додаткові надходження до бюджету після перевиконання індикативного плану становлять майже 30 мільйонів гривень.

Позитивною називають у податківців динаміку з поповнення місцевих бюджетів від плати за ліцензії на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю спиртом етиловим, коньячним та плодовим, алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним з початку року. Так, за дев’ять місяців поточного року такі надходження склали близько 20 мільйонів гривень, що на 2 мільйони гривень перевищує індикатив.

На території області на обліку перебуває 2683 платники акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, якими отримано 6629 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Операції із пальним здійснює 72 суб’єкти господарювання, яким видано 242 ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним; 902 суб’єкти господарювання, яким видано 1269 ліцензій на право зберігання пального (в т.ч. виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки 1037 ліцензій).

Оптову торгівлю пальним здійснює 41 суб’єкт господарювання, яким отримано 17 ліцензій на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі та 26 ліцензій за відсутності місць оптової торгівлі пальним.

Як зазначають у податковій службі краю, рівень сплати акцизу напряму залежить від цінової політки товарів. У цьому році місцеві бюджети отримують стабільні ресурси з наповнення – у середньому понад 30 мільйонів щомісяця.

При продажу у роздріб палива ставка складає 0,042 євро за 1 літр продукції, а при торгівлі алкогольною і тютюновою продукцією – 5 відсотків від вартості реалізованого товару,зазначають у ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook