Новини
Нетішинська міська

Старий Кривин переміг у голосуванні за найгарніше українське село

Село Старий Кривин Нетішинської міської громади Шепетівського району з мінімальним відривом (якщо зважати на кількість голосів, які набрали лідери) завершило боротьбу за звання найгарнішого українського села у конкурсі, оголошеному командою кластеру Made in Ukraine. За результатами голосування, село з Хмельниччини набрало 11498 голосів, тоді як у головного суперника – 11007 голосів.

Святкувати старокривинцям поки ще рано, оскільки переможців мають офіційно оголосити лише в середині листопада. Всього у конкурсі брали участь понад 200 малих населених пунктів з усієї України, в тому числі 15 сіл – з Хмельницької області. Але головна боротьба, особливо в останні дні голосування, точилася між селами Старий Кривин з Хмельниччини та Цвітне з Кіровоградщини. Найгарячіше було в останній день, 25 жовтня. Під кінець доби не витримував навіть сайт проєкту – організатора конкурсу.

Щоправда, від суперників, які відстали від лідера майже на 500 голосів, вже прозвучали звинувачення у нечесній грі.

Про можливе накручування голосів під час голосування повідомила на своїй сторінці у Фейсбук і засновниця проєкту Made in Ukraine Юлія Савостіна.

Попри це, мешканці Хмельниччини (а, можливо, й не тільки вони), а особливо старокривинці, спільно зробили все від них залежне, аби здобути перемогу, яка може принести селу-переможцю фінансову винагороду на розвиток громади. Особливо, якщо зважити на те, що мальовничі Самчики, відомі далеко за межами Хмельниччини завдяки своєму унікальному розпису, хоч і потрапили до п’ятірки лідерів, проте суттєві відстали, набравши 2794 голоси. Решта 13 сіл області, які брали участь у конкурсі, мають менше тисячі голосів.

Отож, залишається чекати 16 листопада, коли офіційно буде оголошено переможця, та продовжувати тримати кулаки за старокривинців.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook