Новини
Хмельницька міська

У Хмельницькій громаді після інвентаризації виявили ставки без господарів

Після приєднання до Хмельницької громади понад двох десятків сіл, на її балансі опинилися, крім усього іншого, і водойми, турбота про які тепер – у компетенції міської влади. За словами заступника міського голови, деякі ставки – фактично “нічиї”, а гідроспоруди – у критичному стані та потребують значних капіталовкладень. Аби впорядкувати питання з водними об’єктами, планують створити нову структуру, яка цим опікуватиметься.

Про результати інвентаризації водойм, що розташовані у межах збільшеної громади на своїй сторінці у Фейсбук розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

За словами посадовця, всього під час інвентаризації нарахували 75 водойм, з них більше десятка не мають ні власника, ні орендаря. Чимало водних об’єктів наразі у довгостроковій оренді – є такі, що їх віддали на термін до 40 років. Є ставки, що перебувають у приватній власності.

Аби навести лад з майном, отриманим на баланс, у владі планують створити новий підрозділ та призначити відповідальних. Зокрема, нова структура займатиметься питаннями оплати оренди та надання доступу населенню до водойм. Щодо ставків, які не мають власників, по них мають прийняти окреме рішення, зазначив Микола Ваврищук.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook