Новини
Культура

У сільському музеї на Хмельниччині презентували оновлену експозицію

Чабанівський історико-краєзнавчий музей – унікальний, єдиний в регіоні – Міністерство культури України визнало кращим сільським музеєм в Україні. Після цього він отримав звання «Народного». Музей, розташований у селі Чабанівка Кам’янець-Подільського району, має унікальну колекцію регіональних пам’яток, діорами, а також унікальне панно Володимира Лашка на декілька поверхів за мотивами місцевих легенд, яке було відреставровано в рамках ребрендингу закладу.

Реалізовували проєкт «Ребрендинг історико-краєзнавчого музею в селі Чабанівка» місцева влада разом з ГО «Територія». Завдяки проєкту оновили існуючу експозицію та створили нові. Також у закладу тепер є брендбук та айдентика, яка містить повну візуальну інформацію – новий фірмовий шрифт, логотип та фірмові елементи для дизайну. Нарешті музей з’явився на гугл-картах, завдяки чому став видимим для туристів. А ще у нього тепер є сторінка у соцмережах та сайт, завдяки якому можна переглядати всю актуальну інформацію про експозиції музею.

В процесі реалізації проєкту ребрендингу було проведено інтерв’ю з місцевими мешканцями, знайдено унікальну кімнату засновника музею Василя Ромарнюка, яка зберіглась в тому ж стані, в якому була, коли він в ній працював. Тут є фотоприлади, старі плівки та інші об’єкти, за якими можна простежити процес створення музею від його початку. Ця локація у музеї приваблює як дорослих, так і дітей.

Як презентували нову експозицію та що можна побачити у локальному мистецькому закладі, дивіться у фоторепортажі Народного музею села Чабанівка.

За матеріалами Народного музею села Чабанівка

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook