Новини
Полонська міська

Дві громади на Хмельниччині отримали нові шкільні автобуси

Нові чотири транспортні одиниці прибули днями у Теофіпольську та Полонську громаду. Придбали їх за кошти громад та субвенції з державного бюджету. В середньому один автобус обійшовся у близько 2 мільйони гривень.

Три шкільні автобуси отримали у Теофіпольській громаді. Передавали транспорт директорам навчальних закладів голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, народна депутатка Олена Копанчук та Теофіпольський селищний голова Михайло Тененевий.

У процесі децентралізації до Теофіпольської громади приєдналося чимало населених пунктів, а освітня мережа зазнала певної трансформації та оптимізації. Відтак питання підвезення до шкіл юних мешканців навколишніх сіл та їхніх педагогів наразі досить актуальне. Вирішуватимуть його якраз за допомогою нового транспорту, що надійшов у громаду.

Посприяв в отриманні нових автобусів і президент України, до якого селищний голова звернувся під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. В результаті субвенцію з державного бюджету розподілили, і Хмельниччина отримала кошти на нові автобуси.

Як зазначив під час церемонії вручення ключів голова ОДА, цього року в області за державні кошти та кошти громад придбано 14 автобусів, завдяки яким шлях до шкіл для мешканців громад буде комфортнішим.

Також, вручаючи ключі від шкільних автобусів очільникам навчальних закладів, Сергій Гамалій побажав, щоб авто довго та якісно слугували на користь громад та їхніх мешканців.

Вартість одного шкільного автобуса становить 1,9 млн грн. На придбання 3 автобусів було витрачено 5,8 млн грн, з них кошти громади становлять 1,7 млн грн, – повідомляють у пресслужбі Хмельницької ОДА.

У Полонській громаді шкільний автобус поїхав до Новоселицького НВК. Ключі від нового транспорту вручив також учора, 9 листопада, заступник голови облдержадміністрації Володимир Білик. В урочистій церемонії вручення ключів взяли участь також народна депутатка України Олена Копанчук, голова облради Віолета Лабазюк, голова Шепетівської РДА Анатолій Катеренчук, директор Департаменту освіти, науки молоді та спорту Дарія Басюк та голова Полонської громади Франц Скримський.

Новий автобус у Полонській громаді також чекали з нетерпінням, адже тепер його зможуть використовувати не лише для підвезення дітей у школу, а й для мандрівок областю з екскурсіями та відвідання культурних масових заходів.

Шкільний автобус виготовлений на Чернігівському автозаводі ТОВ «Еталон-Авто». Придбали його через систему ProZorro. Частину коштів витратили з бюджету громади, решту отримали з державної освітньої субвенції.

Вартість шкільного автобуса становить 1,9 мільйона гривень, з них кошти освітньої субвенції – 1,3 мільйона гривень, кошти громади – майже 0,6 мільйона гривень.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook