Новини
Здоров’я

Для працівників стратегічних підприємств Хмельниччини вакцинація буде обов’язковою

Наказ Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій з обов’язковою вакцинацією проти коронавірусу, зареєстрований Мін’юстом, набуває чинності з 9 грудня. Крім співробітників підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, обов’язково щеплення мають отримати і представники деяких інших професій.

За словами очільника МОЗ, до переліку професій буде внесено працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, співробітників установ, що надають соцпослуги, установ захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, працівників підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (“Укрпошта”, “Укрзалізниця” тощо).

Наша стратегія обґрунтована та логічна. Поступово запроваджуються вимоги обов’язкової вакцинації для всіх професій, що пов’язані із великою кількістю контактів між людьми або виконанням критично важливих для країни функцій, – заявив під час брифінгу Віктор Ляшко.

За роз’ясненням МОЗ, не щеплені проти COVID-19 працівники установ, які увійшли до розширеного переліку, також будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.Виключення зроблять лише для тих, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень.

Станом на кінець тижня на Хмельниччині принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 отримали трохи більше ніж 30% населення. Відсоток вакцинованих у країні та областях обраховується за першою дозою.

Нагадаємо, очільник Мінрегіон Олексій Чернишов, під час свого вчорашнього візиту на Хмельниччину нагадав про те, що темпи вакцинації в області залишаються низькими – область останнім часом не виконує доведений план з вакцинації в 11500 осіб в день. Також міністр порадив змінити графіки роботи пунктів щеплень, аби мешканці області мали можливість вакцинуватися у зручний для них час.

На території області тривають перевірки дотримання карантинних обмежень. Протягом минулої доби, 13 листопада, працівники Держпродспоживслужби перевірили 136 суб’єктів господарювання, виявивши при цьому 19 порушень. Патрульною поліцією Хмельниччини було проведено 88 перевірок маршрутних транспортних засобів та 27 закладів з масовим перебуванням людей. Складено 3 постанови за порушення вимог щодо використання засобів індивідуального захисту.

Поліцейські Хмельницької області склали 80 адмінпротоколів за порушення правил щодо карантину людей та перевірили загалом близько 200 транспортних засобів. Рятувальники за добу здійснили 6 виїздів для інформування населення через гучномовці щодо дотримання протиепідемічних заходів та необхідності вакцинації. Всього під час виїздів охопили 14 місць з масовим перебуванням людей, 20 вулиць та 79 зупинок громадського транспорту.

COVID-статистика Хмельниччини

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА, станом на 14 листопада зареєстровано 128 959 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Виявлено 646 нових випадків захворювання:

  • 423 – Хмельницький район
  • 100 – Шепетівський район
  • 123 – Кам’янець-Подільський район

Лікуються 18038 осіб, з них 15884 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 65,4%. В лікарнях перебувають 1893 хворих, 82 – з підозрою.

Одужало ще 429 осіб:

  • 230 – Хмельницький район
  • 154 – Шепетівський район
  • 45 – Кам’янець-Подільський район

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2671. Зареєстровано 6 летальних випадків:

  • 5 – Хмельницький район
  • 1 – Шепетівський район

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook