Новини
Увага!

У Хмельницькому без води залишиться вулиця у середмісті

Протягом дня працівники водоканалу виконуватимуть роботи з переврізки водогону. Водопостачання на час виконання ремонту буде призупинене орієнтовного на 7 годин.

За інформацією МКП “Хмельницькводоканал”, планові роботи комунальники виконуватимуть сьогодні, 16 листопада, з 10.00 до 17.00 на вулиці Зарічанській, на відрізку від Старокостянтинівського шосе до вулиці Свободи.

Загадка хмельницьких водогонів

Крім того, що збудовані ще у минулому столітті водопровідні мережі останнім часом постійно виходять з ладу через поважний вік, додають клопоту комунальникам і хмельничани, які використовують каналізацію не за призначенням.

Так, на сторінці міського комунального підприємства “Хмельницькводоканал” розповіли, що у 2021 році деяким хмельничанам легше викинути сміття у каналізацію, аніж на смітник.

Загадка, як у каналізаційні труби потрапляє спідня білизна, виделки та навіть скляні предмети, так і залишиться загадкою, але викличе неабиякі проблеми. Найперше – самим людям, які засмічують, далі – сусідам, працівникам ЖЕКу та водоканалу, – йдеться у дописі.

Також у комунальників додали що “найпопулярніші предмети”, які викидають в унітаз (ватні диски, підгузки, вологі серветки, жіночі засоби гігієни, вушні палички) – одні з найнебезпечніших для водогонів.

Вони не лише не розчиняються, а навпаки збільшуються в об’ємі, потрапляючи у воду, і рано чи пізно спровокують затор. Не забуваймо й про те, що навіть залишки жиру з посуду осідають на трубах. Що вже казати про кавову заварку та залишки їжі? – риторично завершили допис у водоканалі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook