Новини
Городоцька міська

Перед складанням бюджету депутати перевірили інтернат на Городоччині

Перш ніж увійти в бюджетний процес, депутати Хмельницької обласної ради навідалися у Лісоводський будинок-інтернат для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, аби краще розуміти, які суми та на які потреби закладати у головний фінансовий документ на наступний рік.

Лісоводський будинок-інтернат наразі є домівкою для сорока семи мешканців. Привітні, охайні, доглянуті – такими їх побачили обласні обранці, коли днями навідалися до закладу.

За словами мешканців інтернату, про них тут дбають дуже добре. Старенькі розповіли гостям про п’ятиразове харчування, шашкові турніри, виїзні екскурсії, які спеціально організовують для тих, кому це під силу.

Напередодні початку бюджетного процесу на наступний рік депутати визначаються щодо пріоритетності завдань і проблем закладів комунальної власності обласної ради. За підсумками візиту до Лісоводського будинку-інтернату визначили, що першочергово гроші потрібно передбачати на: 

  • систему протипожежної безпеки та усунення недоліків; 
  • утеплення фасаду будівлі, що сприятиме енергоефективності;
  • придбання спеціалізованого транспорту для перевезення осіб з інвалідністю на візках. 

Фіксували обласні обранці схожий перелік проблем у Хмельницькому геріатричному пансіонаті, котрий відвідували влітку. Найгостріше тоді стояло питання зі встановленням протипожежної сигналізації. Тож у вересні з обласного бюджету на це виділили 1,3 млн грн. Відтак сподіваються, що для Лісоводського будинку-інтернату зможуть не менш ефективно спрацювати.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook