Новини
Суспільство

На Хмельниччині дислокуватимуться війська територіальної оборони

Питання необхідності організації і ведення територіальної оборони на території Хмельницької області та формування відповідних військових частин обговорили днями під час селекторної наради голова облдержадміністрації Сергій Гамалій, керівники РДА та територіальних громад, перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, військовий комісар Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Костянтин Радченко, голова обласної ради Віолета Лабазюк. За підсумками зустрічі головним завданням у владі області визначили пошук місць та об’єктів для постійної дислокації підрозділів територіальної оборони в кожному з районів області.

Відповідно до ухваленого закону, ініційованого Президентом України, військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України повинні бути утворені в кожній області та районі держави.

Від того, як буде організована їх робота на місцях, залежатиме ефективність функціонування територіальної оборони як нашої області, так і України в цілому, – наголосив під час наради Сергій Гамалій.

Важливість військ територіальної оборони підтвердив і військовий комісар, який навів приклад Республіки Польща, де силами військ територіальної оборони, приведених у підвищену бойову готовність, дають відсіч мігрантам, які намагаються незаконно перетнути білорусько-польський кордон.

За словами голови ОДА, наразі основне завдання –  визначення місць та об’єктів, де розгорнуть військові частини сил територіальної оборони та теренах краю.

Вже зараз потрібно створити належні умови для функціонування військових частин територіальної оборони, які будуть дислокуватися на території Хмельницької області. І за декілька років ми отримаємо підготовлених добровольців, які проживають на своїй території, та готові захищати, за необхідності, свою країну, – зазначив Сергій Гамалій.

Привести Сили територіальної оборони Збройних Сил України в окремий рід військ ЗСУ планується до кінця 2023 року.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

До теми: У Хмельницькому попрощаються із загиблим у зоні ООС військовим

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook