Новини
Кримінал

Довірлива хмельничанка втратила десятки тисяч гривень через шахраїв

Гостюючи у родичів, мешканка Хмельницького відповіла на телефонний дзвінок від незнайомої особи і в результаті залишилася без чималої суми коштів. Попри неодноразові нагадування та попередження, мешканці області продовжують попадатися на гачок шахраїв, які виманюю у них гроші.

Халепа сталася з 40-річною хмельничанкою в той момент, коли вона перебувала у Славуті в рідних. Шахраї спрацювали за відомою схемою “дзвінок з банку”, налякавши жінку психологічно та виманивши у потерпілої все, що було на кредитці, – 35 тисяч гривень.

Замість захистити свої кошти, жінка допомогла шахраєві їх вкрасти. А вже після звернулась за допомогою до поліції, – прокоментували у Шепетівському районному управлінні поліції.

За фактом події дізнавачі Шепетівського РУП розпочали кримінальне провадження за ознаками шахрайства.

Працівники фінустанов не проводять будь-яких операцій телефоном! Зміни паролів, переведення коштів на інші невідомі рахунки, а тим паче зняття готівки з кредитної картки, – таким маніпулюють тільки шахраї. Бережіть свої рахунки, не розголошуйте персональні дані, завжди перевіряйте дзвінки та повідомлення від незнайомців, – нагадали та наголосили у поліції.

За інформацією Шепетівського РУП

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook