Новини
Сахновецька сільська

На Хмельниччині запрацювала нова місцева пожежна команда

Нову місцеву пожежну команду відкрили у селі Влашанівка Шепетівського району вчора, 22 листопада. Це вже 26 пожежна команда, що запрацювала на території району. Вона боротиметься з пожежами у 23-х населених пунктах Сахновецької територіальної громади та гарантуватиме безпеку для понад 5 тисяч її мешканців.

Для успішного виконання обов’язків рятувальників забезпечили належним захисним одягом та спорядженням, створили необхідні умови для несення служби. Тут облаштували пункт зв’язку частини, кімнату відпочинку та просторий гараж для рятувальної техніки і спорядження.

На озброєнні у новоспечених вогнеборців є пожежний автомобіль, мотопомпа та спецінструмент, а також трактор з плугом, що надасть змогу оперативно боротися з лісовими пожежами. Загалом на створення підрозділу МПК освоєно понад 800 тис. гривень з місцевого бюджету громади.

На відкриття місцевої пожежної команди на Шепетівщину завітали перший заступник голови ОДА Cергій Тюрін, радник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Роман Примуш, керівники місцевої влади, громадськість району.

Вітаючи з відкриттям рятувального підрозділу, Сергій Тюрін зазначив, що створення у населених пунктах місцевих пожежних команд та залучення добровольців до ліквідації пожеж є пріоритетним завданням влади усіх рівнів для забезпечення безпеки громадян.

Місцевим вогнеборцям допомагатимуть і добровольці, що навчені азів пожежно-рятувальної справи в рамках проєкту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України».

Слід зазначити, що лише з початку року на території області підрозділами місцевих пожежних команд ліквідовано 224 пожежі, врятовано не одне людське життя та значні матеріальні цінності.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook