Новини
Суспільство

Два нові стінописи створюють у Хмельницькому (ФОТО)

Патріотичний мурал, який планували створити у центрі Хмельницького, завдяки ініціативі місцевих мешканців таки з’явиться, але в мікрорайоні Дубове. Ще один стінопис створюють на вулиці Зарічанській. Певною мірою він також буде патріотичним. Принаймні, таке враження поки що склалося у хмельничан.

Стінопис зі спецпризначенцем в пам’ять про загиблих в російсько-українській війні хмельничан спочатку хотіли створити на розі вулиць Кам’янецької та Гагаріна, на стіні будинку №80. Авторка ідеї з муралом, хмельничанка Тетяна Волошина, навіть подавала відповідний проєкт на голосування в рамках громадського бюджету. Проте підтримки серед хмельничан він не знайшов, тож ініціативу довелося дещо відтермінувати. До того, з цією локацією було трохи проблем, в першу чергу, через те, що стіну будинку потрібно було попередньо утеплити, а це би обійшлося в чималу суму. До того ж як з’ясувалося, мешканці не погодилися, аби таке зображення було на стіні їхнього будинку.

Натомість інші хмельничани самі знайшли авторку проєкту та запропонували їй стіну свого будинку під розміщення патріотичного стінопису. Будинок цей, на вулиці Франка, 55, у Хмельницькому вже досить відомий – його утеплюють завдяки участі у програмі “Енергодім”, а днями сюди навіть навідався під час перебування на Хмельниччині міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Роботи з утеплення на Франка все ще тривають, тож малюнок почали наносити паралельно, поки з будинку не забрали спорядження будівельників. З бюджету міста кошти на мурал таки виділили, повідомляє сайт Є.

Проконсультувалися автори щодо стінопису і з бійцями 8 полку спецпризначення, адже саме їхній символ мають зобразити на стіні будинку.

Змінили вовка, тепер він більше схожий на вовкулаку, який є символом 8 полку. Спецназівці також захотіли додати на руку бійця плетений браслет-оберіг, такий, які діти їм робили. Для них це було дуже важливо. Також забрали з ескізу череп і зробили все у яскравіших кольорах, щоб вони вписалися в тони будинку, – розповіла виданню Тетяна Волошина.

Ще один стінопис створюють на вулиці Зарічанській, 44, на стіні новобудови. Фото опублікували у спільноті Хмельницький Development.

Буде дівчина з короваєм, – пишуть у соцмережах хмельничани.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook