Новини
Суспільство

На майдані у Хмельницькому влаштували парковку для приватного транспорту

Десяток припаркованих на головному майдані Хмельницького автомобілів викликав у хмельничан суперечливі думки. Одні вважають, що нічого страшного в тому, що в умовах відсутності достатньої кількості парковок у місті, транспорт залишають на пішохідній зоні. Інші ж стверджують, що права пішоходів мають бути у пріоритеті, і легковикам на майдані – не місце.

Паркувальних місць обабіч майдану Незалежності у Хмельницькому місцевим автовласникам катастрофічно не вистачає, тож ті, кому “дуже треба, але немає де” шикують свої автівки під каштанами, просто навпроти міської ради.

Враженнями від побаченого на майдані поділився у соцмережах гість міста, мешканець Волочиська Андрій Майхер.

От ти такий приїхав в одне з найкомфортніших міст України Хмельницький. Йдеш – тут так наче все гарно, і на головному майдані стоять у рядочок авто. І ти тут – стоп, чого, для чого, а в кінці “якого милого”!! А може тому тут так і комфортно, бо авто можна запаркувати на головній площі. Але не все так зле, дівчина на фото викликала поліцію і вони мають пояснити, що пішохід на першому місці стоїть. А авто особисте понижче пріорітетом. Більше небайдужих – легше жити.

Традиційно хмельничани розділилися на два табори в коментарях. Одні не бачать нічого поганого у тому, що головну площу міста перетворюють на парковку. Інші вважають, що одне з найкомфортніших міст України має більше уваги приділяти урбаністиці. Треті ж просто чекають, коли з площі зроблять, наприклад, ринок.

Нагадаємо, у Хмельницькому з 1 вересня паркувальні інспектори почали штрафувати за неправильне паркування автомобілів. До цього нова структура працювала лише методом проведення профілактичних бесід та попереджень. За півтора місяця роботи від автовласників-порушників у бюджет громади надійшло майже 300 тисяч гривень. За цей час інспектори виписали 1 350 повідомлень про порушення правил паркування у місті. 900 автовласників сплатили штраф одразу, зекономивши таким чином 50% суми.

Як зазначав свого часу заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, головна мета інспекції – не штраф, а наведення ладу на дорогах і тротуарах. Також він додав, що попри складну ситуацію з паркомісцями у місті, за бажання, завжди можна знайти місце для парковки без порушень.

У Хмельницькому наразі шукають підрядника, який займеться виготовленням проєктно-кошторисної документації на реконструкцію майдану Незалежності. За проєктом львівських архітекторів, частина майдану відійде під зелені зони. Чи продовжать хмельничани паркуватися тут, коли площа оновиться, час покаже.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook