Новини
Хмельницька міська

Центр з підготовки працівників овочівництва відкрили у Хмельницькому (ФОТО)

Новий навчальний центр, в якому готуватимуть фахівців з вирощування овочів у закритих грунтах, презентували громаді сьогодні, 25 листопада, у Хмельницькому. Працюватиме він на базі вищого професійного училища №11, що на вулиці Тернопільська.

У новому центрі є навчально-виробничі лабораторії, діюча теплиця на 600 квадратних метрів із використанням сучасних технологій. Тут застосовуватимуть сучасні підходи до вирощування овочів, мікрозелені, полуниці тощо зможуть виховати конкурентноспроможних фахівців тепличного господарства,

Цей центр – інвестиція у майбутнє, інвестиція в нашу економіку, в підприємництво і розвиток, – написав на своїй сторінці у соцмережах міський голова Олександр Симчишин.

Як зазначив очільник громади, проєкт обійшовся у понад 5 мільйонів гривень. Понад 3,7 мільйона ВПУ-11 виграло, як грошову допомогу від Європейського союзу, ще 1,5 млн грн фінансували з міського бюджету.

Впевнений, що завдяки таким центрам ми невдовзі побачимо у магазинах куди більше овочів і фруктів, вирощених у Хмельницькому,написав міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook