Новини
Суспільство

Виробництво свинини на Хмельниччині зросло майже в півтора раза

Індекс промислової продукції на Поділлі за підсумками січня-жовтня становив 105,1%. Якщо порівняти цьогорічний жовтень із минулорічним, то зростання промисловості становило 25 відсотків. А якщо порівняти із нинішнім вереснем, то виробництво зросло 42,1%.

Як бачимо, жовтень показав рекордні здобутки. Промисловість активно компенсує падіння минулих періодів. Бо фактично майже рік – з квітня 2020-го по лютий 2021-го – індекс виробництва перебував на позначці нижче ста відсотків.

Чудово спрацювали переробники. За десять місяці добувна промисловість та розроблення кар’єрів наростили випуск продукції проти січня-жовтня минулого року в 1,5 раза. Ця підгалузь останнім часом демонструю доволі високі темпи розвитку: торік також продемонструвала зростання в півтора раза.

В цілому в переробній промисловості в січні–жовтні фіксувалося збільшення виробництва на 2,6%. Причому у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів зростання становило 11,4%. У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, збільшення становило 17,3%, машинобудуванні – на 3,4%, виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 4,2%.

Окремо ще можна відзначити сільськогосподарську переробку. Так, виробництво свинини свіжої чи охолодженої – туші, напівтуші (включаючи оброблені сіллю чи консервантами для тимчасового зберігання) за десять місяців становило 2,2 тисячі тонн, що на 43,9% більше, ніж за відповідний період торік.

Як  поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зростання зафіксоване на рівні 7,2%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook