Новини
Офіційно

У Національному парку на Кам’янеччині єгері та мисливці відстрілюватимуть лисиць

Протягом двох місяців, з 27 листопада 2021 року до 31 січня 2022 року на території національного природного парку «Подільські Товтри» групи мисливців під керівництвом штатних єгерів мисливських колективів Кам’янець-Подільського та Чемеровецького УТМР проводитимуть регулювання чисельності лисиці звичайної.

Як повідомляють у пресслужбі Кам’янець-Подільської міської ради, згідно зі статтею 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» на територіях національних природних парків заборонене мисливство (в тому числі полювання).

Разом з тим, дозвіл на регулювання чисельності лисиці в господарській зоні національного парку, в межах наданих у користування мисливських угідь, виданий Департаментом природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА відповідно до вимог статті 33 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання», враховуючи рішення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій ОДА.

Відповідно до виданого Дозволу на Держпродспоживслужбу покладено завдання забезпечення дослідження усіх відстріляних особин на сказ для вивчення епізоотичної ситуації.

У разі порушення умов Дозволу Департамент природних ресурсів та екології облдержадміністрації має право анулювати Дозвіл на проведення зазначених заходів,йдеться у повідомленні.

Дозвіл після проведення заходів з відміткою про результати та письмовим звітом підлягає поверненню в Департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook