Новини
Суспільство

У Хмельницькому померла відома журналістка та зооактивістка

У Хмельницькому попрощалися із Наталією Білявською. Свого часу жінка була авторкою програм “Грайлик-читайлик” і “П’ять хвилин про тварин” на обласному телебаченні. Останні декілька років опікувалася притулком для бездомних собак. Його вона створила з власної ініціативи та з підтримкою хмельничан, які переймаються долею безпритульних тварин.

Волонтери розповідають: з вулиці жінка брала найнещасніших тварин.

З подругами вони будували для них намети, прилаштовували. Одного разу ми з нею ходили на акцію годувати котів. Взяли мішки з обрізками, продуктові відходи. У неї була сила й бажання допомагати, попри те, що багато хто з цього сміявся. Але Наталя цього свого поклику не соромилася, – згадує про неї одна із хмельницьких зооволонтерок Алла.

Тепер місцеві зооактивісти шукають небайдужих містян, які б допомогли утримувати тварин з притулку Наталії Білявської. Там залишилося 25 собак.

Відео: Суспільне Поділля

Шукаємо людину, яка буде на платній основі годувати тварин. Шукаємо тих, хто може пофотографувати їх для прилаштування. Забирати їх нікуди, тому це єдиний варіант,написала на фейсбуці  голова організації захисту тварин “Врятуй життя” Олена Голубнича.

Наталію Білявську поховали сьогодні на кладовищі у селі Шаровечка.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook