Новини
Красилівська міська

Перший з шести “Активних парків” відкрили на Хмельниччині

Заняття спортом має бути доступним для всіх, як для жителів міст, так і маленьких населених пунктів. Про це вчора у Красилові під час відкриття першого в області “Активного парку” говорив голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій. Створили новий спортивний осередок у рамках програми Президента України «Здорова Україна». Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук очільник області, всього буде відкрито шість таких парків – у Славутській, Кам’янець-Подільській, Красилівській, Старокостянтинівській, Полонській та Орининській тергромадах.

Активні парки – це проєкт, який демонструє, що для того, аби займатися спортом, не обов’язково мати грандіозні спортивні споруди чи відвідувати тренажерні зали. Завдяки розміщеним на майданчиках табличкам з QR кодами, з телефону можна легко обрати комплекс вправ на свій смак і безплатно тренуватися з відомими особистостями, – зазначив Сергій Гамалій.

Посадовець наголосив, що завдяки проєкту «Активні парки – локації здорової України» прагнуть мотивувати людей до здорового способу життя та збільшити відсоток людей, які регулярно займаються руховою активністю.

Заняття спортом має бути доступним для кожного, адже фізична активність є запорукою здоров’я та гарного настрою. Сподіваюся, що і молодь, і дорослі Красилівської громади належно оцінять цю ініціативу, і ці парки стануть не лише локаціями для занять спортом, а й майданчиками для спілкування і здорового відпочинку, – додав очільник краю.

Спортивний майданчик зроблено за єдиною моделлю. Тут облаштоване гумове покриття та наявні шість обов’язкових елементів: «шведська» стінка, комплекс турніків та гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, координаційна лінія, сходинки, а також вільна зона для фітнесу.

У вихідні дні визначені в області координатори проєкту Президента «Активні парки – локації здорової України» будуть проводити тренування та майстер-класи для охочих, допомагатимуть новачкам безпечно, правильно та з задоволенням займатись спортом.

Аби тренування були ще цікавішими та ефективнішими, Серій Гамалій передав громаді додатковий спортивний інвентар, серед якого скакалки, м’ячі, еластичні міні-резинки, пластикові кулі та інше.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook