Новини
Інфраструктура

Вулицями Хмельницького курсує святково прикрашений “різдвяний” тролейбус (ВІДЕО)

Тролейбус з ілюмінацією та святковими написами, за словами хмельничан, уже проїхався вулицями міста, давши змогу містянам оцінити його та зарядитися переважно позитивними емоціями напередодні свят. А от вартість проїзду, яку планують брати з пасажирів у новорічну ніч, навряд чи можна назвати “святковою” та позитивно-емоційною. Та й інтер’єр “різдвяного” тролейбуса у декого з пасажирів викликав далеко не приємні враження.

Прикрасити один з тролейбусів напередодні новорічно-різдвяних свят вирішили у комунальному підприємстві “Електротранс”. Підтримала комунальників у цьому починанні і міська рада.

Зробили це, щоб пасажири, побачивши таке диво на вулицях або заходячи в салон, посміхалися, добрішали, обіймалися та згадували про те, що свято – у кожного в серці, пояснили свою задумку на підприємстві.

Хмельничани вже встигли не лише побачити, а й відзняти на відео яскравий тролейбус з вогниками та викласти у соцмережі.

Щоправда, якщо хмельничани, які бачать тролейбус зовні, таки посміхаються та радіють, то ті, хто заходять в салон, щасливі не завжди. Адже всередині він не такий святковий.

Зокрема, один з пасажирів під відео, прокоментував поїздку так:

Я вчора їхав в різдвяному тролейбусі. Шкода, відео не зняв, як та “вічна класика” скрипить, пердить та всіма силами намагається не розвалитися прямо на дорозі. Контрасти найкомфортнішого міста

Та й вулиці, якими курсує “різдвяний” тролейбус, не стали кращими та святковішими – з-під коліс “Рогатого”. який на швидкості рушає від зупинки так само на пішоходів летять бризки з калюж, що утворилися на Кам’янецькій навіть при тому, що дощів аж таких в місті не було.

В новорічну ніч – в 4 рази дорожче

Ще одна, напевно, не зовсім приємна для хмельничан новина стосується вартості проїзду у комунальному транспорті у перший день нового року. Принаймні, такі плани має міська рада, назвавши у відповідному проєкті рішення виконавчого комітету орієнтовну ціну, яку доведеться платити пасажирам, котрі діставатимуться додому з новорічних гулянь в період з 00.00 до 05.00. Йдеться про 20 гривень замість звичних 5 гривень для власників е-квитків або 6 гривень для тих, хто оплачує проїзд іншим способом.

З іншого боку, навіть 20 гривень за тролейбус буде в рази дешевше, ніж поїздка на таксі, в яких тарифи у святкову ніч так злітають до космічних висот.

Нагадаємо, минулого року поїздка у новорічну ніч в тролейбусах у Хмельницькому коштувала 10 гривень – то був стандартний “нічний” тариф, без підвищень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook