Новини
Інфраструктура

Хмельницькому аеропорту потрібен мільйон гривень на придбання обладнання та ремонт

Депутати обласної ради, готуючись до сесії, опрацювали на комісіях понад шість десятків проектів рішень порядку денного, внесли свої пропозиції та зауваження до деяких з них. Так, на розгляд ради заплановано внесення змін до чотирьох діючих обласних програм, серед яких – Програма відновлення та розвитку комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» на 2018-2022 роки.

За словами директора аеропорту Валерія Сороки, для відновлення роботи підприємства, серед іншого, необхідно придбати обладнання на понад мільйон гривень, провести капітальний ремонт загорожі та поточний ремонт світлосигнальної системи.

Члени комісій підтримали цей проєкт рішення. На думку депутатів, наявність діючого аеропорту у Хмельницькому надасть області статусу логістичного центру західного регіону України з урахуванням її унікального географічного розташування та створить умови для подальшого туристичного розвитку краю.

Справді, без власних повітряних воріт область виглядає дещо обділеною. Більшість наших сусідів користуються перевагами наявності летовища на своїх теренах. Бо, як не дивися, літаки в сучасних умовах – надважливий чинник для розвитку туризму.

Мандри подолян за кордон, у першу чергу на відпочинок, наразі дещо ускладнені. Погодьтеся, не зручно літати «на море-сонечко», роблячи гак до Києва чи Львова. Наявність власного летовища значно б спростило подорож для подолян.

Не забуваймо й про в’їзний туризм. І хоча автошляхи України за останні роки стали значно кращими, погодьмося, що понад триста кілометрів від найближчого кордону з Польщею автошляхами – чимала дорога. Аеропорт би суттєво спростив доступ іноземців до наших туристичних принад.

Тому поки гривня до гривні помалу відновлюватимемо роботу наших повітряних воріт.

За матеріалами пресслужби Хмельницької обласної ради.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook