Новини
Екологія

Перших “ялинкових браконьєрів” виявили у Хмельницькому

Факти продажу новорічних дерев без відповідних документів зафіксували екологи під час рейдів в рамках природоохоронної акції “Новорічна ялинка – 2022” на двох точках торгівлі.

Відколи на території краю почали свою діяльність ялинкові базари, інспектори Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області проводять перевірки місць торгівлі з метою виявлення порушення правил збуту дерев.

У Хмельницькому за три дні інспектори склали 6 протоколів про адміністративні правопорушення. Як повідомили у ДЕІ Хмельниччини, під час перевірок продавці надавали товарні накладні, в яких інформація не відповідала дійсності.

В екологів нагадують про необхідність дотримання закону та купувати на ялинкових базарах лише ті дерева, легальність яких підтверджена біркою з відповідним штрих-кодом, який підтверджує законність її заготівлі та реалізації. Також за допомогою такого коду через відповідний онлайн-сервіс можна дізнатися, звідки саме приїхало на Хмельниччину те дерево, яке ви обрали собі як новорічний символ.

У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки,пояснили у ДЕІ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook