Новини
Бізнес

Виробництво яєць на Хмельниччині знизилося на чверть

Сільгосппідприємства області протягом одинадцяти місяців отримали 485,3 мільйона яєць, що становить 66,5% від показника січня-листопада минулого року. Господарства населення зібрали 176,1 мільйона штук, що на 1,7% менше, ніж торік.

Загалом селяни та агрофірми Хмельниччини отримали – 661,4 мільйона яєць. Це значно менше, ніж торік, бо становить лише 72,8% від минулорічних показників. Як бачимо, падіння в галузі перевищує чверть.

І ця тенденція скорочення виробництва на Поділлі фіксується впродовж усіх останніх років. До прикладу, позаторік ми мали річний показник, що перевищував мільярд яєць, а шість років тому – 1,641 мільярда «урожаю» зібрали аграрії краю.

Причому не тільки «яєчний бізнес» показав вкрай невтішні результати, а й виробництво молока демонструє зниження, хоч і незначне.

 Загальний валовий надій молока у січні-листопаді становив 602,6 тисячі тонн, що на 1,1% менше, ніж за відповідний період минулого року. Господарства населення надоїли 435,8 тисячі тонн (падіння на 0,7%), агрокомпанії –166,8 тисячі тонн (зменшення на два відсотки).

Серед сільгосппідприємств упевнено лідирує Хмельницький район – 109,7 тисячі тонн молока. Компанії Шепетівського району отримали 42,1 тисячі тонн, решта – Кам’янець-Подільського.

Натомість у заготівлі м’яса зафіксовано зростання. Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, усіма категоріями виробників становила 79,2 тисячі тонн, що на 5,6% більше, ніж минулоріч у січні-листопаді. Причому підприємства реалізували м’яса 42 тисячі тонн (збільшення на 16,3%); а населення – 37,2 тисячі тонн (зменшення на 4,4%), повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook