Новини
Суспільство

У дитячій лікарні Хмельницького облаштували два десятки фотозон

Створення святкових фотозон у Хмельницькій міській дитячій лікарні – традиція, якої у закладі дотримуються щороку. Таким чином медичні працівники створюють святковий настрій і собі, і маленьким пацієнтам. Використовують при цьому як речі, які є в лікарні, так і те, що приносять з дому.

Засніжений та казковий – так виглядає наразі перехід, що сполучає міську дитячу лікарню з поліклінікою. Працівники медзакладу цей зимовий сад створили з того, що було під руками. Використовували вішалки та гілки, листя зробили з тканини. Розмальовувати вікна художниці Олені Орловій допомагали діти, котрі проходять лікування у закладі. Вони ж підказали, кого саме хочуть бачити на малюнках.

Щодня через перехід між двома лікувальними закладами проходять сотні маленьких пацієнтів та їхніх батьків. Кожен з них помічає тут щось особливе.

Всього у лікарні облаштували 23 фотозони. Змайстрували їх у кабінетах та коридорах. Одна з них – традиційна новорічна – розташована біля реєстратури. А фотозону в українському стилі розмістили в неонатальному відділенні. Аби її створити, використали принесені з дому автентичні речі – штори, рушники, хустки. Деякі речі мають свою історію і досить поважний вік, як от домотканні рушники, вишиті ще прабабусями медпрацівниць.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькій обласній дитячій лікарні встановили новий ліфт з панорамним вікном.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook