Новини
Увага!

Рятувальники Хмельниччини попереджають про небезпеку тонкої криги (ВІДЕО)

З початку грудня на водоймах країни через бажання перевірити міцність криги або просто через недбале ставлення до власної безпеки загинула 31 особа, з них троє – діти. Як зазначають у рятувальників, після того, як водойми підмерзли, жоден день у службі ДСНС не минає без виїздів на порятунок людей, що вирішили перевірити на міцність першу зимову кригу.

Днями рятувальники Хмельниччини вийшли на берег Південного Бугу, аби нагадати про правила безпечної поведінки на кризі та провести роз’яснювальну роботу з хмельничанами, котрі, попри морозну погоду, відпочивають біля річки.

Такі заходи є вкрай необхідними, адже фахівці Служби порятунку вже фіксують наслідки байдужого ставлення до безпеки громадян, які вирішили перевірити на міцність ставки та річки, – повідомив заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Козак.

Усім бажаючим працівники аварійно-рятувальної станції продемонстрували правила рятування та саморятування на льоду та розповіли, як надати першу допомогу під час обмороження. Також роздавали під час заходу листівки з правилами безпеки на кризі.

Днями у Хмельницькому у соцмережах поширили світлини зимового Бугу з висоти. Як прокоментували хмельничани, на них добре видно, де саме крига може бути небезпечною.

У рятувальників розповіли і про деякі випадки нехтування власною безпекою з боку українців, які сталися протягом місяця на водоймах.

Так днями у столиці на лінію “102” надійшло повідомлення про те, що на озері Тельбін тоне людина. На місці події рятувальники витягнули на берег жінку, яка провалилася під лід під час катання на ковзанах.

У Кропивницькому біля місцевої гімназії на ставку під кригу провалилась п’ятикласниця. Її врятував викладач, який на щастя був поруч.

А от у селі Роздольне Каховського району Херсонської області двох дітей, які ймовірно провалилися під тонку кригу, шукали протягом декількох годин. Обох хлопчиків знайшли на дні водойми водолази.

Вихід на лід дозволяється лише у випадку, якщо товщина криги не менше 7-10 сантиметрів. Крім того, кожен рибалка повинен мати засоби самостійного порятунку та бути обізнаним щодо поводження на кризі. І в жодному випадку не дозволяйте дітям без нагляду дорослих розважатися на замерзлих водоймах, – наголосив Андрій Козак.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook