Новини
Суспільство

В економіку Хмельниччини за пів року залучили понад 300 мільйонів доларів інвестицій

Під час чергового засідання тристоронньої соціально-економічної ради, яка днями відбулася у Хмельницькій ОДА, обговорили, зокрема, питання про виконання у першому півріччі 2021 року Територіальної угоди між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Федерацією профспілок Хмельницької області та Об’єднанням організацій роботодавців Хмельницької області на 2020-2022 роки.

В обговоренні взяли участь перший заступник голови ОДА Cергій Тюрін, голова Федерації профспілок області Олег Сковородніков та голова Об’єднання організацій роботодавців області Іван Дунець.

Як зазначив перший заступник голови ОДА, важливими напрямами розвитку регіону є підвищення конкурентоспроможності економіки, створення сприятливого інвестиційного клімату та умов для ефективного розвитку підприємництва, підвищення рівня зайнятості населення, збереження і створення нових робочих місць.

За підсумками першого півріччя 2021 року обсяги промислового виробництва зросли на 4,5%, індекс промислової продукції склав 105,1%. Обсяг реалізованої промислової продукції за січень-червень 2021 року становив 25,6 млрд грн (+18,3% до січня-червня 2020 року).

За останніми даними у січні-жовтні реалізовано промислової продукції на суму 48,5 млрд грн, що на 27,4% більше, ніж у аналогічному періоді минулого року, – йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницької ОДА.

У січні-червні 2021 року підприємствами та організаціями області коштом усіх джерел фінансування освоєно 4 275,6 млн грн капітальних інвестицій, що у порівнянних цінах на 5,4% більше відповідного періоду 2020 року. Обсяг залучених в економіку області прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) станом на 30 червня поточного року склав 304,5 мільйона доларів США. Це на 57,7 мільйона доларів США, або на 20% більше, ніж на початок року.

Поряд з цим, введення карантину через COVID-19 частково призвело до призупинення роботи підприємств, установ, організацій області, фізичних осіб-підприємців, зменшення чисельності зайнятого населення та, як наслідок, зростання рівня безробіття. Відтак, протягом 2020 року та І кварталу 2021 року існувала тенденція до постійного зростання рівня безробіття.

Але, слід зазначити, що за перше півріччя 2021 року рівень безробіття населення у віці 15-70 років становив 10,5% до робочої сили відповідної вікової групи, що на 0,5 % менше ніж за І квартал (11,0%), – зазначили в ОДА.

Також під час засідання говорили про те, що в області спостерігається поступове зростання рівня заробітної плати. За підсумками січня-червня 2021 року середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника в області зросла на 27,1% у порівнянні з попереднім роком та становила 11687 гривень.

Крім того, в області продовжується реалізація Національної програми «Велике будівництво», у рамках якої передбачається будівництво, реконструкція та капітальний ремонт важливих соціальних об’єктів: шкіл, садочків, спортивних об’єктів, медичних закладів та доріг.

Підсумовуючи засідання Сергій Тюрін зазначив, що враховуючи складну епідеміологічну ситуацію в області, необхідно спільними зусиллями вжити заходів щодо подальшого розвитку економіки, сприяння розвитку підприємництва, стимулювання інвестиційної діяльності, споживчого ринку та збереження робочих місць.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook