Новини
Події

Безпека доріг та добудова дитсадка: хмельницькі депутати відпрацювали останню сесію в році

Позачергова сесія Хмельницької міської ради відбулася у переддень Нового року. Депутати розглянули 8 питань порядку денного. Зокрема, затвердили щорічну Програму навчання, підготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування. Також обранці ухвалили питання, які стосувалися судових рішень.

Зменшення кількості аварій на дорогах Хмельницького – такою є мета впровадження місцевої мережі стаціонарних приладів контролю для фіксації адміністративних порушень. На позачерговій сесії депутати одностайно підтримали проєкт рішення.

Наразі у місті встановлено три таких прилади – на вулиці Кам’янецькій (перехрестя з вулицею Старицького), на Вінницькому шосе, 8/1 та на перехресті Миру та вулицею Кропивницького.

Депутати також затвердили щорічну програму навчання, підготовки та підвищення кваліфікації  посадовців та міських обранців. Бюджет програми становить 100 тисяч гривень.

Три питання порядку денного стосувалися судових рішень, які необхідно було розглянути у 10-денний термін. Одне з них стосувалося розробки проєкту землеустрою для садівництва.

У 2022 році під час уточнення бюджету депутати планують виділити кошти на добудову Олешинського дошкільного закладу, який наразі перебуває в приватному приміщенні. Якщо в наступному році буде зроблена проєктно-кошторисна документація та будуть зроблені відповідні експертизи, у 2023 році Олешин може отримати добудований дитсадок.

Перший рік роботи депутатського корпусу був продуктивним, а ухвалені рішення пішли на користь громаді, зазначив під час сесії міський голова.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook