Новини
Дозвілля

Дві документальні стрічки, зняті на Хмельниччині, покажуть в ефірі Суспільного

Прем’єри фільмів “Покоління “Золотої алеї” та “Цимес подільської кухні” заплановані в ефірі національного мовника на завтра, 2 січня. Дізнатися більше про історію відомої далеко за межами Хмельницького “товкучки” та про маловідомі кулінарні родзинки регіону зможуть не лише хмельничани та мешканці Хмельниччини, а й жителі інших областей держави.

Декому вже пощастило побачити ці фільми, які знімала для “Суспільне Поділля” творча група продакшн-студії “Наголос“, під час допрем’єрних показів, які відбулися у листопаді та грудні у Хмельницькому.

Над фільмом “Покоління “Золотої алеї” – про хмельницький речовий ринок – творча група працювала протягом місяця, проте ідея зняти саме таке кіно визрівала давно, розповідала під час допрем’єрного показу продюсерка “Суспільне Поділля” Любов Тімкова.

Творці стрічки прагнули показати формування цінностей в 90-ті роки та їхнього переосмислення із зародженням ринкової економіки на прикладі покоління, працевлаштованого на речовому ринку у Хмельницькому. 

Покоління “Золотої алеї” – це перший, як на мене, комплексний, тим більше візуальний, аналіз 30-літньої історії Хмельницького речового ринку. І зроблений він не в цифрах, а в людських історіях – у ретроспективі й, навіть, намаганнях показати перспективу. Маю сподівання, що цей документальний проєкт можна буде переглянути і на великих екранах кінотеатрів у Хмельницькому. Переконана, що дізнатися про зародження ринку, непрості, хоча, подекуди, й смішні історії з його щоденного життя – корисно як для хмельничан, так і для жителів інших регіонів», – поділилася враженнями продюсерка. 

Прем’єра фільму відбудеться завтра, 2 січня, о 21:00 на UA: ПОДІЛЛЯ та в ефірі всіх регіональних філій Суспільного. Повторно стрічку покажуть 3 січня – о 18:05 та 8 січня – о 20:10.

«Цимес подільської кухні» – ще один проєкт “Суспільного Поділля” та продакшн-студії “Наголос” – це кулінарна експедиція різними районами Хмельниччини, під час якої глядачі дізнаються щось нове про гастрономічні особливості та принади подільського краю.

Фільм складається з чотирьох частин, в кожній з яких ведучий – хмельницький ресторатор Артем Блаута – відвідує різні села Хмельниччини: Коськів та Плужне у Шепетівському районі, Гвардійське та Головчинці – у Хмельницькому.

«Цимес подільської кухні» – це передусім історія про тяглість традицій. І ми зуміли їх показати у фокусі кулінарного спадку. Та однозначно, що проєкт має практичне значення. Бо йдеться про рецепти ситних давніх страв, які зуміє приготувати кожний – аби ж бажання, – прокоментувала під час презентації фільму продюсерка “Суспільне Поділля” Любов Тімкова.

Стрічку в ефірі Суспільного покажуть лише раз – 2 січня о 10:35. Тож якщо вам цікаво, як готувати коськівську капусту, плужненьске сало, подільську паляницю та головчинецьку рибу з куркою, не забудьте ввімкнути телевізор.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook