Новини
Екологія

На Хмельниччині за місяць викрили 44 порушення природоохоронного законодавства

У період з 1 по 31 грудня 2021 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 34 рибоохоронних рейди, викривши під час них 44 порушення природоохоронного законодавства, з яких 8 – грубі.

Інспектори склали 16 протоколів за порушення правил рибальства, 9 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів та 2 – за невиконання законних приписів чи розпоряджень. Крім цього, оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За цей період на порушників накладено штрафів на суму 1 870 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 267 308 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 29 заборонених знарядь лову, розповів керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

24 адміністративних справи передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Зокрема, грубе порушення правил рибальства виявили на річці Случ в смт Базалія Хмельницького району, де двоє чоловіків рибалили за допомогою хватки. Один з них виловив 13 карасів сріблястих, завдавши збитків у розмірі 20 553 грн.

Також інспекторам вдалось запобігти незаконному вилову риби також на річці Случ в селі Губин Хмельницького району, де чоловік рибалив за допомогою сітки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook