Новини
Суспільство

У Хмельницькому запобігли неправомірному відчуженню землі комунальної власності

Спробі змови двох суб’єктів господарювання щодо неправомірного заволодіння земельною ділянкою комунальної власності у Хмельницькому запобігли співробітники прокуратури.

Аби провернути оборудку, товариство, засновником якого є чоловік, звернулось з позовом до дружини. У судовому порядку вони намагались затвердити між собою мирову угоду, яка передбачала визнання за суб’єктом господарювання права власності на єдиний майновий комплекс речового ринку, який розмістився на вказаній землі вартістю майже 55 млн грн.

В суді прокуратурою виявлено ухвалу Хмельницького міськрайонного суду, якою затверджена вказана мирова угода. Встановлено, що до розгляду цієї справи Хмельницька міська рада, як власник земельної ділянки, не залучалась, а рішення прийнято всупереч її інтересам.

За втручання прокуратури рішенням Хмельницького міськрайонного суду у задоволенні позову відмовлено. Таку ж позицію підтримав Хмельницький апеляційний суд.

Незгідні з рішенням судів першої та апеляційної інстанції сторони оскаржили його в касаційному порядку, однак рішенням Верховного Суду їхні скарги залишено без задоволення.

Нагадаємо, на Хмельниччині землі вартістю 12 мільйонів повернули аграрному ліцею

За інформацією Окружної прокуратури Хмельницького

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook