Новини
Нетішинська міська

У Нетішині влада планує розмістити на депозиті майже 15 мільйонів гривень

Тимчасово вільні кошти, відволікання яких не вплине на платоспроможність бюджету, розмістять в одному з банків задля отримання додаткових надходжень у вигляді відсотків. Минулого року подібне капіталовкладення принесло Нетішинській громаді понад пів мільйона прибутку.

Засідання конкурсної комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Нетішинської міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках відбулося вчора, 5 січня.

Згідно з чинним законодавством, участь у конкурсі брали лише ті банківські установи, в яких держава володіє 75% чи більшими відсотками статутного капіталу, а саме ПАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «Державний ощадний банк України», зазначають у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради.

Зрештою, переможцем конкурсу визнали Ощадний банк, який запропонував відсоткову ставку 6,7%. Пропозиції інших були на 1 та 2 десятих менші.

За словами голови комісії, начальниці фінансового управління виконавчого комітету Валентини Кравчук, у 2022 році в банківській установі будуть розміщені тимчасово вільні кошти бюджету Нетішинської МТГ у сумі майже 15 мільйонів гривень.

Тимчасово вільні кошти – це обсяг коштів місцевого бюджету, який тимчасово не використовується (проведення тендерних закупівель, перевиконання обсягу надходжень тощо), і відволікання яких не призведе до втрати платоспроможності бюджету та виникнення заборгованості, – пояснили у міській раді.

Також додали, що торік, помістивши аналогічну суму коштів на депозит, бюджет громади додатково отримав 663 тисячі гривень (відсоткова ставка була 5,7%).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook