Новини
Суспільство

Мільйонні борги фармацевтів Хмельниччини погасять коштом обласного бюджету

Депутати облради на сьомій сесії наприкінці минулого року вирішили погасити борги Хмельницької обласної фірми «Фармація» коштом бюджету. А борги чималі. Лише зарплати фармацевтам завинили понад два мільйони гривень.

Зарплатні борги на «Фармації» – історія, що тягнеться роками. Й завжди видавалося дивним, як працює безліч комерційних аптек у місті (мабуть, мають прибуток, якщо не закрилися), а обласна фірма постійно перебуває в зарплатних боргах. Неодноразово доводилося бачити, як на засіданнях обласної комісії, що опікувалася розв’язання питання погашення заборгованості, розглядалися і проблеми «Фармації».

Нарешті, здається, ставиться жирна крапка в цьому питанні: остаточний розрахунок з робітниками. За даними ліквідаційної комісії, на 31 жовтня борги перед 44-ма працівниками становили 2,004 мільйона гривень. Причому кільком з них завинили по понад сто тисяч гривень, одному – більше двохсот тисяч!

Крім того, депутати вирішили погасити борги фірми з податків та зборів перед усіма бюджетами. Набігло на 31 жовтня чимало: понад 1,4 мільйона гривень.

Борги доводиться віддавати, бо навесні минулого року обласна рада вирішила врешті-решт ліквідувати збиткову «Фармацію», а заборговане людям – треба ж віддати. Звідки? Звідки є – з нашого обласного бюджету.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook