Новини
Інфраструктура

2000 електронних проїзних для школярів та студентів виготовили у Хмельницькому

Більшу частину електронних квитків віддали навчальним закладам за попереднім замовленням, решту роздали у кіоски “Преса”. Купити е-проїзний можна у майже 30 локаціях. Нововведення у міських тролейбусах почало діяти з початку 2022-го.

За проїзд у громадському транспорті школярі та студенти відтепер можуть сплачувати за допомогою електронних проїзних. Із 2000 виготовлених карток для оплати проїзду півтори замовили батьки учнів, а 500 надійшли у вільний продаж у кіоски.

Для учнів проїзд коштує 85 гривень в місяць, для студентів – трохи більше ста. За словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, на сьогодні це досить лояльні умови.

Якщо порахувати щоденний проїзд учнів та студентів, можна прийти до цифр 300 або й більше гривень. Фактично коштує квиток з 70% знижкою, тому це є велика економія, – прокоментував посадовець.

Електронний проїзний має ще одну перевагу – відтепер його не потрібно купувати щомісяця, як це робили, використовуючи паперовий. Нову картку потрібно лише кожного місяця поповнювати через додаток або термінал на потрібну суму. При першій валідації з картки списуватимуться одразу усі кошти. Однак проїзний квиток школярі та студенти мають прикладати до валідатора щоразу при посадці у тролейбус. Обов’язкова умова проїзду з е-карткою – наявність студентського чи учнівського квитка.

Під час поповнення також потрібно обрати відповідну функцію, зазначивши, який саме квиток поповнюється.

Електронні проїзні для школярів можуть бути і персоніфіковані – з фото дітей. Це дає можливість батькам контролювати переміщення дитини у тролейбусах через мобільні додатки.

Для ліцею №15 імені Олександра Співачука таких проїзних виготовили 5 штук. Та ще 20 – звичайних електронних проїзних. За словами директорки закладу Алли Кіящук, на тисячу учнів 20 квитків – не так вже й багато.

Я бачу причину в тому, що діти ходять у школу за місцем проживання. Наш ліцей розташований майже у центрі, і дістатися до гуртків також можна пішки, – пояснює директорка.

Зараз хмельницькі школярі та студенти можуть користуватися і паперовими, і електронними проїзними. Та з 1 квітня старий формат проїзних стане недійсним.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook